МОЗ визначило прикарпатські лікарні, де лікуватимуть хворих на коронавірус


Міністерство охорони здоров’я визначило перелік лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. У списку – 240 медичних закладів.

Серед них і десять медзакладів Прикарпаття, пише Бліц-Інфо.  Це Івано-Франківська обласна інфекційна лікарня, обласний фтизіопульмонологічний центр, Центральна міська лікарня Івано-Франківська, міська лікарня №1, а також районні лікарні у Косові, Рожнятові, Городенці, Коломиї, Надвірній та багатопрофільна лікарня у Долині. Загалом, це майже три тисячі ліжок для пацієнтів, з них в інфекційних відділеннях – 481. За даними МОЗ, у десяти прикарпатських закладах є 65 апаратів штучної вентиляції легень та 76 ліжко-місць у відділеннях інтенсивної терапії.

«Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування. Відповідно до даних, які отримала НСЗУ від вищезгаданих закладів, всі вони мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус», - кажуть у Міністерстві.

Побачити інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності можна побачити за посиланням.

Як наголошується, перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. У випадку збільшення кількості інфікованих відповідно збільшуватиметься кількість лікарень. 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!