МОЗ внесло кандидатуру Рожка на посаду ректора ІФНМУ


Микола Рожко єдиний претендент на посаду ректора Івано-Франківського національного медичного університету.

Міністерство охорони здоров’я України внесло до Івано-Франківського медичного університету кандидатуру Миколи Рожка як претендента на посаду ректора університету, пише Курс

18 квітня Міністерство охорони здоров'я України надіслало лист ІФНМУ, у якому йдеться про те, що кандидатура Рожка М. М. відповідає вимогам закону "Про вищу освіту" та умовам конкурсу.

Міністерство пропонує організувати голосування працівників ІФНМУ за кандидатуру претендента на посаду ректора та за результатами голосування надати відповідну інформацію до МОЗ щодо призначення його на посаду ректора. 

Вибори ректора ІФНМУ відбудуться 4 травня 2018 року. Голосування триватиме з 9 до 15 години в аудиторії кафедри медицини катастроф та військової медицини (центральний корпус, 2-й поверх). Для отримання бюлетеня для голосування виборець має пред’явити документ, що посвідчує особу.

Голосувати мають 1433 виборці, з них – 220 студентів. Участь у голосуванні візьмуть лише ті викладачі, які працюють на повну ставку, та представники технічного персоналу.

Микола Рожко працює на посаді ректора ІФНМУ з квітня 2011 року.

З 1995 року був деканом стоматологічного факультету Івано-Франківського медичного університету та головним лікарем стоматологічної поліклініки, завідувачем кафедри стоматології факультету післядипломної освіти, з 2005 р. став проректором з міжнародних відносин.

У 2010 році був довіреною особою кандидата на пост Президента України Віктора Януковича. У грудні  2011 році Рожко вступив у Партію регіонів.

Під час Революції Гідності ректор заявив, що вступив до партії заради університету, а намет студентів ІФНМУ першим з’явився на Майдані.