Музей мистецтв Прикарпаття відкрив «Камертони душі» Володимира та Тетяни Гуменюк


У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрилась виставка «Камертони душі» косівських художників Володимира та Тетяни Гуменюк. В експозиції – близько 80 робіт митця та педагога Володимира Гуменюка, кілька полотен належать пензлю його доньки Тетяни.

«Ці роботи він почав писати відразу після закінчення інституту. Дві останні через хворобу  малював лівою рукою. Старався, виводив кожну лінію. Він завше намагається передати акцент на колір. Були часи, що за жовто-блакитний його сварили та навіть пробували завалити його дипломну в Одесі. То була картина про Довбуша», - розповідає дружина художника Любов Гуменюк.

За її словами, малювання - найбільша любов художника, що жодного разу не дозволила йому впасти духом. «Політ на небеса» - назва останнього циклу його творів. Їх вирізняє неймовірна експресія та звучання кольору, а ще – використання білих відтінків, за що раніше навіть критикували.

Митці розповідають, що у Косові, де  працює художник,  його довго вважали «великою несподіванкою». Втім, нині  визнають, що картини Володимира Гуменюка  не лише екстравагантні, але й зачаровують світлою гамою, яка притаманна його «сонячним думкам», а присутність білого справді  додає «чистоти  та прозорості образам».

Володимира Гуменюка знають не лише як художника. Завідувач кафедри монументального живопису Косівського інституту прикладного мистецтва Львівської національної академії мистецтв Володимир Гуменюк допомагає пізнати мистецтво кожному своєму учню. Серед них – багато знаних та відомих митців. Вони стверджують, що творчість Володимира Гуменюка нагадує «життєдайний потік», а його позитивні емоції заряджають інших та справді «буяють кольором на полотні».