Музика на турбінах літака і світлове шоу: Чим PORTO FRANKO вражатиме гостей


Сьогодні, 5 березня відбулася прес-конференція організаторів фестивалю PORTO FRANKO 2018.

За словами організаторів, PORTO FRANKO 2018 стане терміналом міжнародної мистецької комунікації, інформує кореспондентка Бліц-Інфо

У центрі цьогорічного фестивалю буде ряд мультижанрових перформансів. Зокрема аеродинамічна інсталяція, лайф-електроніка, та сучасна поезія втіляться у шоу-відкритті фестивалю "take-off": уперше музика та світлове шоу поєднаються зі звучанням наживоавіаційних моторів та голосами диспетчерів аеропортів з усього світу.

"Я б хотів щоб цей проект став величезною любов'ю для нашого міста. Ми обіцяємо дуже багато креативних ідей і рішень. Цього року все буде дуже динамічно, насичено і креативно,- каже директор драмтеатру Ростислав Держипільський.

У свою чергу Президент фестивалю Роман Григорів розповів, що цьогоріч буде нова програма - "Аерофонія", яка зробить великий розголос місту. Для її створення організатори фестивалю будуть співпрацювати з заводом "Антонов".

Водночас виконавчий директор фестивалю Володимир Гайдар наголосив, що вже стало доброю традицією PORTO FRANKO оживляти "мертві" локації, в яких здавалося вже нічого не можна проводити. 

Як зауважив один з кураторів фестивалю Ілля Разумейко, вони намагаються привезти до Франківська найпрогресивніше мистецтво.

"Ми будемо використовувати турбіни літаків, як музичні інструменти",- анонсував композитор.

Заінтригував і куратор театральної програми Олексій Гнатковський. За його словами театральна програма буде представлена двома режисерами світового рівня: Еймунтасом Някрошюсом та Оскарасом  Коршуновасом.

"Вони привезуть виставу "Чайка", яка закриє останній день фестивалю. Чайка це дуже символічно, адже вона поєднує море і повітря, як і цьогорічний фестиваль. Ми вийдемо за межі театру і вистави будуть відбуватися в різних локаціях", - розповів Гнатковський.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!