МВС купило рюкзаки для бійців АТО на 14,5 млн грн через дружину Авакова


Міністерство внутрішніх справ закупило рюкзаки для українських військовослужбовців в зоні проведення антитерористичної операції на сході України на 14,5 мільйонів гривень через дружину глави відомства Арсена Авакова Ірину.

Однак, як інформують Подробности, куплене екіпірування до бійців АТО не дійшло, повідомляють Патріоти України. Один рюкзак, куплений міністерством, обійшовся в три тисячі гривень.

“Ціна абсолютно божевільна. Я намагався знайти у відкритих джерелах рюкзаки за такою ціною, але мені це не вдалося. Неможливо так. Гривень на 500. Все що я бачив це на 500 дешевше”, – констатує редактор сайту “Наші гроші” Юрій Ніколов

Історію з рюкзаками для МВС інакше як аферою він назвати не може.

Тут за версту пахне великими грошима нечесно заробленими. Побачити таку ціну закупівлі, побачити якісь абсолютно прокладочні контори в постачальниках. Це не виробники. Зазвичай це предмет діяльності для слідчих. Біда в тому що тут все покрито мороком АТО. Під ​​цю сурдинку у нас списується страшенно багато”, – говорить Ніколов.

Раніше народний депутат України Сергій Каплін поширив документ, з якого випливає, що якась фірма ПАТ “Інвестор” в кінці минулого року, домовилася з МВС поставки великої партії рюкзаків. Фірма “Інвестор” розташована в Харкові. Її директор Марина Епишина заявила, що компанія входить у сферу бізнес інтересів міністра Авакова.

Арсен Борисович, коли став державним службовцем навіть не міністром, а ще губернатором Харківської області, він всі свої акції переписав  в управління на Інну Дмитрівну, його дружину. Вона має повне право мати акції в цьому акціонерному товаристві”, – говорить Епишина.

Але факт поставки рюкзаків і взагалі чого-небудь для МВС вона заперечує.

“Щодо інформації про закупівлю Міністерством внутрішніх справ рюкзаків за нібито необґрунтованими (завищеними) цінами: дана інформація не відповідає дійсності, є свідомо спотвореною і спрямованою на дискредитацію керівництва МВС», – заявили у відомстві.