Михайло Головко: В умовах війни неприпустимо приватизовувати "Украерорух"


Держава втрачає контроль над стратегічним об'єктом, який надає авіаційне обслуговування повітряного простору України.

Про це 20 грудня під час брифінгу в парламенті заявили народний депутат України від ВО "Свобода" Михайло Головко та представник трудового колективу "Украероруху" Вадим Стоянов.

Вадим Стоянов заявив, що трудовий колектив Одеського структурного підрозділу та Київського регіонального структурного підрозділу вважають, що директор не в повній мірі виконує свої трудові обов'язки, визначені статутом підприємства і це призводить до фінансових збитків, підриву авторитету та ділової репутації "Украероруху".

"Для попередження подальшої деградації держаного підприємства трудовий колектив висловлює недовіру директору "Украероруху" Дмитру Бабійчуку та його заступникам, адже нормальна робота ДП має насамперед передбачати забезпечення безпеки польотів, а також об'єднану цивільну і військову систему. В умовах війни це підприємство не має бути приватизоване ‒ воно має бути в державній власності. Нині хочуть внести зміни до статуту, щоби в майбутньому полегшити приватизацію", ‒ зазначив Вадим Стоянов.

Своєю чергою, Михайло Головко закликав правоохоронні органи взяти цю ситуацію під контроль і притягнути винних до відповідальності. Окрім того, він звернувся до уряду та, зокрема, Міністерства інфраструктури із вимогою виконати умову трудового колективу та негайно усунути керівника з посади.

"Украерорух" ‒ стратегічне підприємство, національний провайдер аеронавігації, що відповідає за безпеку перельотів на території України. Колектив стурбований тим, що керівництво доводить це підприємство до банкрутства, штучно переводячи кошти в різні установи, в тому числі "Платинум-банк". Попри те, що цей недержавний банк перебував на межі банкрутства, туди вивели близько 405 млн. грн. Очевидно, що горе-керівники збираються за копійки приватизувати це підприємство.

Я як народний депутат звернувся до правоохоронних органів, Генеральної прокуратури, МВС, антикорупційних органів із закликом порушити кримінальне провадження стосовно керівника установи Дмитра Бабійчука та його заступників щодо свідомих неправомірних і корупційних дій, які завдали збитків державному підприємству", ‒ заявив свобоідвець.