Минула доба на фронті минула без втрат


На Донбасі за минулу добу окупанти 22 рази порушили перемир'я, проте в результаті ворожих обстрілів жоден наш захисник не постраждав.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає Depo.ua.

Оперативна обстановка в районі проведення АТО дещо ускладнилася. Підконтрольні Росії озброєні бойовики продовжують застосовувати зброю проти українських захисників. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню у темну пору доби.

Так, на Луганському напрямку епіцентром бойового протистояння стала Світлодарська дуга. Ворог з невеликими перервами близько трьох годин обстрілював наші оборонні укріплення з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів та озброєння БМП на підступах до Луганського. Загалом було випущено понад 90 мін. Українські воїни майже на кожен обстріл відповідали прицільним вогнем. Також увечері під обстріли з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили оборонці Макарового. Провокував противник наших воїнів зі стрілецької зброї й у районі Кримського.

На Донецькому напрямку найбільш неспокійно на Приазов'ї. Грубо порушуючи Мінські домовленості, противник застосував артилерію калібру 152-мм поблизу Водяного. Зі 120- мм міномету бив по захисниках Павлополя і Широкіного. Наші позиції у передмісті Авдіївки бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО біля Новотроїцького, а під кінець доби незаконні збройні формування обстрілювали з великокаліберних кулеметів оборонців Старогнатівки.

Українські військовослужбовці 15 разів придушували вогневу активність противника.