Минулої доби бойовики понад 80 разів обстріляли сили АТО


У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили, що проросійські бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військ з різних видів озброєння.

За минулу добу, 4 лютого, здійснили 81 обстріл. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

Неподалік Донецька ворог застосував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по наших укріпленнях в Мар’їнці, Авдіївці, Пісках, Опитному та на шахті Бутівка. По Красногорівці бойовики вели вогонь з міномету. На Світлодарській дузі з великокаліберних кулеметів противник обстріляв наші позиції в Луганському. В районі Горлівки обстрілам зі стрілецької зброї та гранатометів піддалися українські укріплення в Троїцькому та Верхньоторецькому. По наших опорних пунктах в Зайцевому та Майорську окрім гранатометів та стрілецької зброї, ворог знову вів інтенсивний вогонь з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів. Також мінометному обстрілу піддалися українські позиції в Талаківці», – йдеться в повідомленні.

У штабі не повідомили про постраждалих в результаті цих обстрілів українських військовослужбовців.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах у четвер ввечері повідомляли, що ЗСУ обстріляли з мінометів західні околиці Донецька. Сепаратисти з угруповання «ДНР» стверджують, що при обстрілах українські військові також використовували великокаліберний кулемет, гранатомети і стрілецьку зброю. В угрупованні «ЛНР» про обстріли в районах, які контролюють бойовики, не повідомляється.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».