«Мисливців» за металом затримали на Прикарпатті


До відділу міліції в місті Галичі були доставлені четверо чоловіків, які вчинили крадіжку металу та бетонних конструкцій з території колишнього цегельного заводу.

Прибувши на місце події, держохоронці на «гарячому» затримали «мисливців» за металом, які шляхом проникнення на територію колишнього цегельного заводу намагались знайти щось, на чому можна збагатитись. Вдача була на боці зловмисників і, окрім металу, вони натрапили на бетонні конструкції. Зрадівши такій дармовій наживі, чоловіки вирішили, що збудуть крадене на пункті прийому металобрухту. Але завершити злочинний задум їм завадили міліціонери охорони. Замість грошей за вкрадене злодії отримали залізні кайданки, в яких їх було доставлено до Галицького райвідділу міліції.

 - Великою проблемою для правоохоронців залишається діяльність, так би мовити, «мисливців» за металом, - коментує ситуацію начальник Управління Державної служби охорони полковник міліції Михайло Чорнописький, – особливо від них страждають закинуті підприємства, на яких є чим полакомитися у пошуках виробів з металу. Звичайно, ми, зі свого боку, робимо все можливе, щоб не допустити таких посягань.

На сьогодні за цим фактом працівниками слідчого відділу відрито кримінальне провадження за вчинення правопорушення. Також міліціонери перевіряють цих осіб на причетність до вчинення інших протиправних діянь.