Митники спільно з управлінням фітосанітарної безпеки провели семінар для експортерів Прикарпаття


Франківські митники спільно з представниками управління фітосанітарної безпеки провели семінар для експортерів області

За участі представників Івано-Франківської митниці ДФС, в управлінні фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області відбувся семінар для експортерів регіону щодо фітосанітарних вимог країн світу.

Під час заходу висвітлені вимоги міжнародних стандартів та законодавства України при переміщенні дерев’яного пакувального матеріалу через митний кордон України, а також фітосанітарні правила та вимоги в основних країнах експорту.

Начальником відділу організації митного контролю Івано-Франківської митниці ДФС Олександром Винничуком наведено динаміку впровадження та використання митного оформлення товарів за принципом “єдиного вікна”, та його переваги над проходженням контролю у паперовому вигляді.

За словами посадовця, у січні ц.р. з використанням принципу “єдиного вікна” оформлено 48 % експортних та 31 % імпортних вантажів, а у лютому частка таких оформлень вже склала 62 % та 33 % відповідно.

Сторони обговорили проблемні питання, що виникають при проходженні фітосанітарного контролю, а також шляхи їх вирішення.

Крім того, під час семінару учасникам повідомлено, що враховуючи звернення суб’єктів підприємницької діяльності та з метою покращення умов проведення процедур державного контролю, управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області може проводити огляди об’єктів регулювання у вихідні та святкові дні згідно поданих заяв, пише прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.