МЗС наполегливо просить українців не їхати у Сирію


Міністерство закордонних справ опублікувало рекомендації, згідно з якими українцям слід залишити територію Сирії і утриматися поїздок територію цієї держави.

Про це йдеться в повідомленні МЗС, передає Українська правда.

"У зв'язку зі збройним конфліктом та високим рівнем терористичних загроз в Сирійській Арабській Республіці, МЗС України в черговий раз наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Сирії до стабілізації ситуації з безпекою, а тим, хто все ще знаходиться в цій країні, - негайно покинути її територію ", - йдеться в повідомленні.

У МЗС попереджають, що недотримання цих рекомендацій загрожує особистій безпеці громадян, "що пов'язано з нездатністю сирійських органів влади контролювати ситуацію з безпекою на всій території країни".

У повідомленні також зазначається, що можливості консульського реагування щодо захисту громадян України на території Сирії стають все більш обмеженими.

Згідно з наданою МЗС інформацією, в разі необхідності отримання відповідної допомоги громадянам України слід звертатися до Посольства України в Сирії за телефонами: (+963) 932 844 000; Посольства України в Лівані за телефонами: +961 592 19 75 та +961 592 19 72, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС +38 044 238 16 57.

Раніше повідомлялося, що українське посольство буде евакуйовано з Сирії 1 березня.