На англомовну дебатну школу в Івано-Франківську з’їхалась молодь із всієї України


В Івано-Франківську пройшла Англомовна дебатна школа. На подію з’їхалась близько п’ятдесят активних молодих людей із всієї України. Тренери з Польщі, Швеції та Румунії, які мають великий досвід перемог на міжнародному рівні, протягом чотирьох днів провели серію тренінгів та дебатних ігор.

Орест Багрій, головний організатор школи, відзначив, що потреба у заходах такого формату назріла давно: «Дебати, як інтелектуальний, але все ж таки, вид спорту, мають в собі неодмінну змагальну рису. Аби розвиватися, нам необхідне здорове суперництво. Українські дебатери тільки починають виходити на міжнародний рівень, відвідуючи іноземні турніри. Саме тому ми вирішили провести наш захід – аби новачки готувалися до звершень не тільки на всеукраїнському,але і на міжнародному рівні».

Школа організована ВМГО «Федерація дебатів України» в рамках проекту «Англійські дебати в Україні 2018» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Нагадаємо, що завдяки освітній технології, яка зародилася в аудиторіях славнозвісного Оксфорду, молоді люди оволодівають навичками критичного мислення, відточують мистецтво виступу перед аудиторією та вчаться перетворювати суперечку в продуктивну дискусію.