На базі Прикарпатського університету відкриють лабораторію робототехніки


У п'ятницю, 2 червня в Прикарпатському університеті відбудеться відкриття лабораторії робототехніки та Технічної студії «CraftClub».

На заході будуть представлені унікальні розробки студентів та вихованців Технічної студії, а саме: 3D принтер, котушка Тесли, промислові маніпулятори, квадрокоптери та інші літальні апарати, програмна реалізація штучного інтелекту, окремі блоки сучасної техніки та багато іншого. Тут можливе комплексне навчання робототехніки, програмування, 3D моделювання та радіоелектроніки. Займатися в лабораторії  можуть не лише студенти університету, а й усі бажаючі. Також впродовж літа школярі зможуть працювати за робочими станціями та практикуватися в електроніці за допомогою платформи Arduino.

Учасники заходу зможуть помірятися силами із штучним інтелектом і якщо їм вдасться виграти інтелектуальний двобій із нейронною мережею їх чекають призи. За допомогою окулярів віртуальної реальності бажаючі вмить зможуть відчути себе за штурвалом боліда Формула-1, чи стати дослідником морських глибин. Також будуть доступні симулятори польоту, що дозволять отримати базові навички в пілотуванні авіамоделей.

Лабораторію робототехніки оснащено новітніми навчальними приладами та експонатами завдяки спільним зусиллям Прикарпатського національного університету та ГО «КРАФТКЛУБ».