На березі Лімниці виникло стихійне сміттєзвалище


Екологи зафіксували чергове сміттєзвалище на березі річки Лімниця між селами Підмихайля та Добровляни Калуського району

На берег річки Лімниці поблизу сіл Підмихайля та Добрівляни, схоже, звозять усе, що заважає на власних подвір’ях людям, інформують ”Вікна”.

Еколог Роман Переймибіда від побаченого просто вжахнувся.

— Ось подивіться: вирізали люди кущі троянди і звезли їх сюди, — показує він. — То подвір’я має чисте бути, уквітчане, а тут, на березі річки, має бути такий безлад?

Далі вздовж берега ситуація не краща. Повсюди видно пляшки, пакети, різний мотлох.

Смітників фактично два. Перший — ближче до одного села, другий — до іншого.

“Тут знаходиться другий смітник — села Добровляни, — продовжує “екскурсію” Роман Переймибіда. — Та сама “картина”: берег річки, поряд — будинки, у яких мешкають люди, поле, де випасають свою худобу, і смітник. Рано чи пізно це призведе до якоїсь епідемії”.

Сміття до річки люди звозять цілими мішками, викидаючи все підряд. Еколог проте, впевнений, якби люди були більш дбайливими, то дещо в селі можна би було ще використати у господарстві.

Роман Переймибіда звертається до голів сільських рад з проханням ліквідувати подібні сміттєзвалища, які є не лише на березі Лімниці, а й інших річок області. Адже подібні звалища не лише псують естетичний вигляд, а й несуть екологічну та епідеміологічну загрозу.