На Богородчанщині побудують сонячну електростанцію


Товариство з обмеженою відповідальністю «С-КАПІТЕЛЬ» має намір побудувати на Прикарпатті сонячну електростанцію.

Згідно розпоряджень виданих Івано-Франківською облдержадміністрацією, навесні минулого року фірма «С-КАП ІТЕЛЬ» орендувала в урочищі «За рікою» Монастирчанської сільської ради, Богородчанського району 5 га землі, терміном на 49 років, пише Побудовано.

У березні 2018 року державна архітектурно-будівельна інспекція видала дозвіл на виконання будівельних робіт. Мова йде про будівництво сонячної електростанції «Монастирчани-2» в урочищі "За рікою" за межами населеного пункту села Монастирчани, Богородчанського району, Івано-Франківської області.

Дозвіл на будівельні роботи 

Замовником робіт виступає ТОВ «С-КАПІТЕЛЬ», підрядні роботи виконуватиме ТОВ «ВЕКТОР-КАПІТАЛ».

Згідної даних аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «С-КАПІТЕЛЬ» засноване 4 роки тому на Франківщині та займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.

За даними кадастрової карти, ділянка площею 5 га, на якій заплановане будівництво сонячної електростанції, відноситься до категорії земель енергетики. Її цільове призначення - для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій.