На Богородчанщині впорядкують поховання хорватських воїнів


У с. Глибівка Богородчанського району розпочнуть роботи з впорядкування місця поховання хорватських воїнів, які загинули в роки Першої світової війни.

Як повідомляють у Богородчанській райдержадміністрації, таким є результат домовленостей між місцевою владою та делегацією з Республіки Хорватія у складі представників комітету з відновлення поховань в Україні міста Загреба та Загребської спілки ветеранів Вітчизняної війни 1991 – 1995 років.

Перебуваючи на Прикарпатті, учасники делегації оглянули півсотні могил, які знаходяться на подвір’ї церкви Перенесення мощей Святого Миколая в селі Глибівка, на декількох з них збереглися надгробні дубові хрести з датами 1916 року. Збереглися також брама та пам’ятник, який був привезений з Відня у 1917 році. На них викарбувані написи: «Тут поховані хорватські воїни 25-го Загребського і 26-го Карловацького полків австро-угорської армії, які віддали своє життя за батьківщину і за короля». З нагоди відзначення наступного року 100-річчя цих поховань представники хорватських організацій мають намір впорядкувати могили своїх співвітчизників, перенести пам’ятник воїнам, який знаходиться з протилежного боку церкви, та відкрити на території поховання меморіальний комплекс.