На будівництво школи в Богородчанському районі не вистачає грошей


Перебуваючи з робочим візитом у Богородчанському районі, голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук оглянув місце спорудження загальноосвітньої школи в селі Раковець

Як розповів очільнику області начальник управління освіти, молоді та спорту Богородчанської райдержадміністрації Іван Драгомирецький, у проектній документації заплановано, що школа розміститься у двоповерховому приміщенні, розрахованому на 280 дітей. Наразі роботи на об'єкті не проводяться, оскільки фінансування призупинили ще два роки тому.

«Потрібно підготувати звернення щодо виділення коштів із державного будівництва на продовження будівництва, про що вже є попередні домовленості, − зауважив Олег Гончарук. − Також необхідно передбачити кошти в обласному та районному бюджетах і рухатися вперед».

40 сільських дітей відвідують навчально-виховний комплекс у Солотвино, а 205 школярів навчаються у пристосованих приміщеннях на території села. В одній із будівель, де колись працював колгоспний садок, до першого вересня планують створити умови для перебування однієї дошкільної групи, розрахованої на 20 дітей віком від трьох до п'яти років. Для цього вже є необхідні меблі, закладено бюджетні кошти. Наразі є потреба у проведенні ремонту приміщення, де буде розміщено групу.

Голова облдержадміністрації оглянув кімнати, поспілкувався з дітьми, які навчаються тут у початкових класах, та їх вчителями. У ході розмови наголошував на важливості активності у всіх процесах життєдіяльності села самої громади та залучення до розбудови населеного пункту грантів європейських інституцій.