На Буковині автобус на франківських номерах зіткнувся з потягом


У результаті ДТП у селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області дві людини загинули, ще 7 госпіталізовані, 3 з них - у реанімації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

"Близько 17:30 (27 липня - ред.) до поліції надійшло повідомлення про зіткнення у селі Мамаївці Кіцманського району мікроавтобуса "Мерседес Спрінтер" та вантажного потягу сполученням "Неполоківці-Чернівці (о 17:15)", - йдеться у заяві.

"Виїхавши на місце події, правоохоронці встановили, що 62-річний водій не переконався у безпечності проїзду через залізничну колію. За попередньою інформацією, на переїзді працювали світлові та звукові сигнали", - наголосили у поліції.

Зазначається, що на момент ДТП в салоні мікроавтобуса перебували 15 пасажирів - працівників одного з приватних підприємств.

"Транспортний засіб належить іншому підприємцю, з котрим було укладено договір на перевезення працівників фірми. У перевізника є ліценція на внутрішні перевезення пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Водія мікроавтобуса затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ. 

Від отриманих травм на місці пригоди загинули 31-річний житель Заставнівського району та 69-річна чернівчанка.

Водія мікроавтобуса затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Після огляду лікарів його направлено на медичне освідчення для перевірки на наявність алкоголю в крові. За фактом автопригоди слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. На місці ДТП проводяться першочергові слідчі дії.