На Бурштинській ТЕС зменшать викиди на енергоблоці №11


На ДТЕК Бурштинській ТЕС виведено в середній ремонт енергоблок №11. Особливість цього ремонту полягає в реконструкції пилесистеми, в результаті якої зменшаться викиди в атмосферу.

Вартість середнього ремонту енергоблоку №11 становитиме 23 млн грн.

Енергетики упродовж 80 днів виконають  великі об’єми робіт з ремонту основного  та допоміжного обладнання, в тому числі проведуть реконструкцію пилесистем енергоблоку. Ремонтні бригади ДТЕК Бурштинської ТЕС, а також підрядних організацій «Галременерго», «Інтеренергосервіс» та «ЕНРЕМО» відремонтують котел, турбіну, генератор, трансформатор та допоміжне обладнання.

З метою охорони атмосферного повітря на енергоблоці буде повністю реконструйовано схему пилеподачі з розімкненої, яка працює зараз,  на замкнену. Це означає, що залишки пиловугільної суміші на видачі млинових вентиляторів будуть подаватися назад в котел для згорання і не йти на електрофільтри, що зменшить викиди в атмосферу. 

«ДТЕК  багато інвестує у розвиток Бурштинської ТЕС, а особливо в екологічні проекти, щоб поліпшити екологічні характеристики обладнання. Адже станція спроектована більше 50 років тому.  З 2012 року електростанція скерувала 292 млн грн в проекти, які спрямовані на поліпшення екологічної ситуації на Івано-Франківщині. Зокрема це стосується охорони атмосферного повітря, захисту водних та земельних ресурсів, питання поводження з відходами виробництва. 80 млн грн із загального обсягу інвестовано в проекти цього року. Ми не тільки впроваджуємо нові підходи, які відповідають найбільш суворим міжнародним стандартам, а й створюємо ефективну систему моніторингу впливу на навколишнє середовище. Незважаючи на складну економічну ситуацію у країні, питання екології, як і раніше, залишаються серед пріоритетних напрямів діяльності ДТЕК», - говорить Денис Шмигаль, в.о. директора ДТЕК Бурштинської ТЕС.

На даний час в поточному ремонті знаходяться енергоблоки №3 та №8. На сьогоднішній день вже завершено капітальний ремонт енергоблоку №1, проведено поточні ремонти на решту енергоблоках.Вартість всієї цьогорічної ремонтної програми становить більше 510 млн грн. Крім того на реконструкції вартістю понад 1 млрд грн  знаходиться енергоблок №10.