На Бурштинському озері спіймали браконьєрів


В п'ятницю, 23 червня 2017 року, під час проведення рибоохоронного рейду на річках та водоймах Галицького району держрибінспекторами Івано-Франківського рибоохоронного патруля, виявлено факт грубого порушення правил рибальства.

31-річний мешканець обласного центру саме розпочав лов риби дрібновічковою сіткою довжиною 100 м на Бурштинському водосховищі неподалік теплоелектростанції. Браконьєр на своєму незаконному промислі користувався надувним двомісним гумовим човном.

На момент затримання браконьєр риби ще не встиг наловити.

На правопорушника складено адмінпротокол за ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Заборонене сітне знаряддя лову та човен з веслами вилучено.

Готуються матеріали для передачі справи в суд для притягнення браконьєра до відповідальності.

Нагадуємо, що відповідальність за грубе порушення правил рибальства передбачена ч. 4 ст. 85 КУпАП: накладення штрафу від 340 грн. до 680 грн. з можливою конфіскацією улову, знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Стосовно Бурштинського водосховища - вести рибний промисел сітками може лише ТОВ "Рибгосп Бурштинський", який здійснює свою діяльність згідно із Режимом рибогосподарської експлуатації водойми-охолоджувача Бурштинської ТЕС (яким на Бурштинському водосховищі створено спеціальне товарне рибне господарство (СТРГ) ). Режим СТРГ діє на всій акваторії водосховища та на скидному каналі Бурштинської ТЕС. ТОВ "Рибгосп Бурштинський" забезпечує охорону риби на водному об'єкті СТРГ.