На Дніпропетровщині чиновники на ремонті дороги “відмили” понад два мільйони гривень


У Дніпропетровській області чиновники підозрюються в розтраті понад 2 мільйони гривень держкоштів під час проведення ремонтних доріг на дорогах.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції в регіоні, пише Новинарня

“Заступник директора державного підприємства підписав акти виконаних робіт в інтересах третьої особи. Як наслідок державі завдано збитків у сумі понад 2 мільйони гривень. Посадовцю повідомлено про підозру”, – сказано в повідомленні

Проавоохоронці встановили, що у 2015 році одним з приватних підприємств проводилися роботи з капітального ремонту вулиці у м. Павлоград. На ремонт вулиці було виділено понад3,8 мільйони бюджетних гривень. Відповідальним за здійснення технічного нагляду за виконанням робіт виступав заступник директора державного підприємства.

Посадовець, як уповноважена особа, за результатами капітального ремонту, підписав акти виконаних робіт, які фактично не відповідали дійсності.

“Умисно, в інтересах директора приватного підприємства, посадовець держпідприємства завищив об’єми виконаних робіт, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів у сумі понад 2 мільйони гривень на рахунок комерційної структури”, – повідомили в поліції.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі заступнику директора державного підприємства слідчі прокуратури повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Суд може позбавити підозрюваного волі на строк від 5-ти до 8-ми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.