На Долинщині вперше в Україні відбудеться Міжнародний фестиваль дзвонарів


22 травня заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк з робочою поїздкою відвідав Долинщину.
Спільно з головою РДА Юрієм Мазуром та начальником управління культури, національностей та релігій ОДА Володимиром Федораком Ігор Пасічняк відвідали Гошівський монастир Чину Святого Василія Великого на Ясній Горі.

Основна мета приїзду - організація та підготовка проведення у монастирі І Міжнародного фестивалю карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної Гори єднають усіх», який відбудеться 14 червня.

Слід зазначити, що Гошівський карильйон - це другий карильйон на теренах України та перший на заході, дзвони для якого відливали у Бельгії. На даний час Гошівський карильйон, що прикрасив святе місце, складається з 52 дзвонів, на яких можна виконати церковні мелодії чи твори класичної музики. На дзвонах викарбувані імена жертводавців. Перший ювілейний дзвін було встановлено та освячено 5 серпня 2012 року з нагоди 275-річниці перенесення чудотворної ікони Гошівської Матері Божої до монастиря.

Посадовці побували у храмі та помолилися до Чудотворної ікони Гошівської Матері Божої. Ініціатор проведення фестивалю, ігумен монастиря отець Дам'ян Кастран висловив власне бачення щодо проведення заходу, в програмі якого буде проведено науковий семінар з історії дзвонів та дзвонового мистецтва, відбудеться Божественна Літургія і благословення Найсвятішими Тайнами та концерт карильонної музики за участі дзвонарів України і інших держав. Також планується проведення майстер-класів.