На Донбасі цьогоріч загинули 44 і поранені 189 цивільних – ОБСЄ


З 22 до 28 травня порушень режиму припинення вогню на сході України стало на 45% більше у порівнянні з попереднім тижнем.

Про це інформує "Українська правда" з посиланням на звіт Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі за даними станом на 31 травня.

"Після того, як за період із 15 до 21 травня спостерігалося зниження рівня насильства на 40%, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні констатувала погіршення ситуації з безпекою, а саме збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 45% за період із 22 до 28 травня", – сказано в повідомленні.

Спостерігачам СММ  продовжують погрожувати під час виконання ними обов’язків:

"Наприклад, 17 травня неподалік підконтрольного так званій "ДНР" Докучаєвська з вантажівки військового типу перед автомобілем СMM кинули димоутворювальний пристрій. Ніхто зі співробітників Місії не постраждав, майно не пошкоджено".

Крім того, констатує місія, "цивільне населення продовжує страждати, оскільки озброєні особи, солдати і військова техніка регулярно розміщуються у житлових кварталах та поблизу об’єктів цивільної інфраструктури".

За даними СММ, 15-21 травня одна цивільна особа загинула, ще 5 отримали поранення, а 22-28 травня 9 мирних осіб отримали поранення.