На Донбасі сьогодні один військовий загинув, ще 3 поранені


У штабі АТО заявляють, що в результаті бойових дій на Донбасі сьогодні один український військовослужбовець загинув, ще троє поранені.

Як повідомляє прес-центр штабу, підтримувані Росією бойовики 15 разів відкривали вогонь по опорних пунктах Збройних силах України, пише Радіо Свобода.

За даними штабу, на приморському напрямку ситуація найнапруженіша – тут протягом дня сепаратисти чотири рази відкривали вогонь з 120-міліметрових мінометів по позиціях ЗСУ біля Чермалика, з гранатометів – біля Новотроїцького, а з мінометів –біля Мар’їнки.

У штабі зазначають, що на донецькому напрямку з крупнокаліберних кулеметів сепаратисти обстріляли українських військових біля Зайцева й Опитного.

«Луганський напрямок. На цій частині фронту противник з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах сил АТО поблизу Новозванівки та Кримського. А наші позиції біля Новоолександрівки бойовики обстріляли із зенітної установки», – йдеться у повідомленні.

Бойовики з угруповання «ДНР» заявляють, що сьогодні вранці українські військові понад три години вели вогонь по селищі Олександрівка біля Донецька, про поранених не повідомляється. В угрупованні «ЛНР» заявляють про обстріли своїх позицій і стверджують, що ЗСУ минулої доби тричі порушили режим тиші.

Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.