На Донбасі загинув один, та поранені четверо українських військових – штаб


У зоні бойових дій на Донбасі 6 травня загинув один український військовий, ще четверо зазнали поранень, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

За цими даними, підтримувані Росією бойовики 80 разів порушили Мінські угоди, пише Радіо Свобода.

«Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Піски, Троїцьке, Широкине», – вказують у штабі й додають, що бойовики двічі обстріляли з гармат калібру 152 та 122 міліметри населені пункти Зайцеве та Нікольське, що на околиці міста Горлівка Донецької області.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про шість обстрілів з боку українських військових 6 травня. В угрупованні «ДНР» звинувачують ЗСУ в пораненні цивільного вдень 6 травня в селищі Гольмівський, зведених даних про бойові дії впродовж минулої доби в цьому угрупованні не подають.

Тристороння контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі 26 березня оголосила про «всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню» з 30 березня о 00:01 за київським часом – так зване «Великоднє перемир’я». Воно було порушене вже через кілька хвилин після заявленого початку і відтоді порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.