На Донеччині встановили пам'ятник першим загиблим в АТО. Серед них - прикарпатець Тарас Сенюк.


23 травня Семенівці Донецької області відкрили пам’ятний знак знаку першим загиблим українським військовослужбовцям АТО.

Про це повідомляє видання «Новости Донбасса».

13 квітня 2014 загинув капітан СБУ Біліченко Геннадій Васильович. 5 травня 2014 під час боїв під Семенівкою загинули Герой України полковник СБУ Олександр Аніщенко, майор СБУ Руслан Лужевскій, прапорщик Національної Гвардії України Віктор Долинський. 3 червня 2014 загинув полковник ЗСУ Тарас Сенюк.    

Довідково: Тарас Сенюк народився 22 червня 1980 року в місті Коломия на Івано-Франківщині. У 2001 році закінчив Одеський інститут сухопутних військ.

У 2001 році був направлений у 95-ту окрему аеромобільну бригаду. Пройшов шлях від командира взводу до командира батальйону, зарекомендував себе як креативний і досвідчений офіцер. Неодноразово Тарас Сенюк удосконалював практичні навички та здобував новий досвід за межами України, а саме — у миротворчих місіях в Іраку та Косово.

Служив командиром 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України. 3 червня 2014 року загинув під час нападу бойовиків на колону сил АТО, яка рухалася з Ізюма в район Слов'янська. Напад був відбитий, але з втратами з боку військовиків. 6 червня року з загиблим попрощався Житомир; 7 червня похований у рідному місті Коломия на головній алеї «Слави» Центрального міського кладовища.