На Донеччині затримали прикарпатця, який намагався перевезти з зони АТО гранати і набої


Співробітниками Покровського відділу поліції затримано мешканця Івано-Франківської області, який віз додому боєприпаси. З незаконного обігу вилучено 5 граната із запалами та 20 набоїв до автоматичної зброї.

Сьогодні, під час несення служби на території залізничного вокзалу Покровська, співробітниками поліції для перевірки документів був зупинений підозрілий чоловік.

Під час огляду його особистих речей, у присутності понятих, було встановлено, що чоловік перевозить із собою 2 гранати Ф-1, 2 гранати РГД-5, гранату РГ-42, запали до них та 20 набоїв до автоматичної зброї різного калібру.

Правопорушником виявився 44-річний мешканець с. Красноїлля Івано-Франківської області. «Заборонені предмети знайшов на околиці Авдіївки та залишив собі. Планував відвезти їх додому щоб глушити рибу» - каже затриманий.

Вилучені боєприпаси направлені на дослідження, а у відношенні їх власника відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Тепер «любитель рибалки» може відправитися за грати на строк до 7 років.