На дорогах Івано-Франківщини з'явиться шумова розмітка


Сьогодні, 27 липня керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак провів прес-конференцію для ЗМІ, присвячену ремонту доріг в області за перше півріччя 2017 року.

Серед іншого, зайшла мова про безпеки руху. Адже Прикарпаття – серед лідерів за кількістю травмованих та загиблих на дорогах.  Очільник САД визнає, що область щодо безпеки руху відверто недопрацьовує, передає кореспондент Бліц-Інфо.

«У нас це завжди ставилось на задній план. Наразі ж ми хочемо і закладаємо в документації оновлення всіх дорожніх знаків. Ми вже розробили нову схему їх розташування. І знаки мають бути таким, аби в будь-яку погоду дня чи ночі водій його бачив. Також в подальшому в проектах прописується тільки пластикова, шумова розмітка. Тобто, аби водій, коли наїде на розмітку, чув узбіччя, центр дороги і так далі. Це обов’язково. Третє – червоно-білі пішохідні переходи. Такі вже всі на дорозі на Снятин. Більше того, перед ними будемо встановлювати шумові попередження, які будуть зупиняти транспорт. Також зараз ми шукаємо підприємства, які будуть ставити нові огородження та замінювати старі. Тобто, цьому приділяється велика увага і на це ми не будемо шкодувати коштів», - зауважив Василь Буджак.