На Франківщині до виправних робіт засудили уродженку Росії, що вкрала скриньку з пожертвами для хворої дитини


Калуський міськрайонний суд засудив до 240 годин виправних робіт уродженку Росії, яка проживає у Калуші та скоїла крадіжку в одному з магазинів міста.

Згідно з матеріалами справи, 3 грудня минулого року близько 11.00 жінка зайшла в один із магазинів у районі «п’ятачка» у Калуші. На прилавку вона побачила скриньку для пожертв, у якій знаходилися 155 гривень, призначені на лікування хворої малолітньої дитини. Скриньку для пожертв встановила продавець на прохання родичів хворої дитини.

Скориставшись заклопотаністю продавця, жінка спокусилася на гроші й поцупила скриньку, пишуть Вікна.

Під час судового засідання свій вчинок вона пояснила скрутним матеріальним становищем. Жінка повністю визнавала свою вину, розкаювалася та просила суддю суворо не карати.

До слова, рівно за рік до цього, 30 грудня 2013 року, жінка вже скоювала схожий злочин. Тоді за крадіжку їй було призначено покарання у вигляді 220 годин громадських робіт.

Цього разу її злочин було кваліфіковано за ст. 185 ч. 2 КК України (крадіжка, вчинена повторно). Згідно з санкцією статті, злодійці загрожував арешт терміном від трьох до шести місяців, обмеження волі до п’яти років або навіть позбавлення волі на той самий термін.

Зваживши все, суд проте вирішив призначити калушанці більш м’яке покарання. Вочевидь не останню роль у цьому зіграла сума грошей, яку поцупила зловмисниця. Отож, у підсумку жінка, яку вже вдруге спіймали на крадіжці, відпрацює свій злочин. Суд призначив їй покарання у вигляді 240 годин громадських робіт.