На Франківщині квартирант жорстоко вбив власника помешкання


У Тисменицькому районі квартирант забив до смерті господаря помешкання. Поліція розпочала досудове розслідування.

До чергової частини Тисменицького відділу поліції по телефону надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про те, що в с. Хом’яківка, Тисменицького району в одному із будинків виявлено тіло чоловіка.

Виїздом на місце події працівників слідчо-оперативної групи встановлено, що 22 вересня близько 22.50 год. 29-річний житель Тернопільської області, спільно зі своєю співмешканкою, місцевою жителькою винаймали у потерпілого кімнату в будинку.

Ввечері господар запросив квартирантів до себе на гостину, під час якої між чоловіками стався конфлікт: квартирант приревнував господаря до жінки. Це стало першопричиною сварки, а також враховуючи, що обидва були нетверезі – спалахнула суперечка, яка в подальшому переросла в бійку. Розлючений молодик умисно наніс удари руками та ногами по тілу чоловіка, а відтак бив його дерев’яною ніжкою від стола та металевим гаком, спричинивши смертельні тілесні ушкодження, після чого втік.

Фельдшер швидкої допомоги, яка приїхала за викликом жінки, констатувала смерть потерпілого. У подальшому, через декілька годин його знайшли та затримали правоохоронці в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. У справі призначено ряд експертиз. Проводиться слідство.