На Франківщині п'ятий день блокують дорогу. Вже вимагають приїзду голови ОДА


Кілька десяток автівок застрягли на дорозі Н-09 у напрямку Закапаття. Люди від 1 червня вийшли на протест у Делятині з вимогою капітального ремонту дороги Яблунів -Делятин.

Сьогодні протестувальники перейшли до радикальних дій і від ранку відмовляються пропускати будь-який транспорт. Наразі проїхати вдалось лише швидкій. Натомість протестувальники вимагають приїзду голови облдержадміністрації Олега Гончарука. 

Як відомо, Олег Гончарук прокоментував ситуацію з блокуванням дороги у Делятині. Він зазначив, що проведення тендерів на ремонт доріг в нашій області відбувається публічно, через тендери. На думку голови, протест має політичне забарвлення. Тож закликав людей відкинути емоції, категоричність і тиск, об'єднати зусилля для спільного вирішення проблеми. А також - враховувати реалії та фінансові можливості держави і краю.

Така позиція Гончарука обурила протестувальників, тож зараз вони вимагають його приїзду.

Через протест зі сторони Буковелю та Івано-Франківська утворились кількакілометрові затори. Поліція переконує протестувальників пропускати хоча б автобуси з дітьми. Адже в обїзд потрібно їхати 200 кілометрів. Подекуди доходить до абсурду, бо супроводжуючі ледь не на коліна стають з проханням пропустити автобуси з дітьми. 

У підсумку переговорів дійшли згоди блокувати проїзд три години, а потім 20 хв пропускати транспорт

До теми: На Франківщині люди вийшли на протест. Вимагають будівництво дороги