На Франківщині перевірятимуть фаст-фуди у зв'язку з масовими отруєннями


За повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби встановлено, що в Україні спостерігається неблагополучна ситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

"На виконання доручення Голови Держпродспоживслужби з метою недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння серед населення області, пов’язаної з вживанням шаурми та інших харчових продуктів швидкого приготування, спеціалістами районних, міських управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області буде проведено моніторинг закладів швидкого харчування на території міст та районів",- йдеться в повідомленні.

 В ході моніторингу буде визначено:

  • наявність рішення органів місцевого самоврядування на встановлення малих архітектурних форм (далі – МАФів);
  • наявність МАФів в реєстрі операторів ринку харчових продуктів;
  • наявність у працівників особистих медичних книжок;
  • джерела поступлення сировини;
  • санітарний стан приміщень.

У разі виявлення порушень - буде ініційовано проведення позапланових перевірок, а у випадках відсутності відповідних дозволів, чи порушень законодавства, які становлять загрозу життю та здоров’ю населення - будуть прийматись рішення щодо закриття закладів. 

Моніторинг закладів швидкого харчування триватиме від 6 до 20 серпня.
Про результати проведеної роботи та вжиті заходи буде проінформовано органи виконавчої влади, Національної поліції та громадськість області.