На Франківщині підприємство викупило дорогу. Люди не можуть дістатися до лісу


Близько 15 років у Завої триває конфлікт між громадою та ЗАТ «Калушліспромгосп», яке викупило земельну ділянку разом із комунальною дорогою.

Сільський голова Завою Василь Романів журналістам Вікон пояснює:

"Це конфлікт громади і підприємця Михайла Чепіля, який викупив цех разом із комунальною дорогою. Від людей надходять скарги, що кого хочуть пускають, а кого хочуть — ні. А це є комунальна дорога. В угоді купівлі-продажу був пункт про те, що підприємець зробить об’їзну дорогу. Об’їзної дороги немає, а центральна для заїзду у ліс перекрита". 

Ворота підприємства нині — на замку. За дозволом на проїзд охоронці радять телефонувати до директора підприємства Михайла Чепіля. 

Селяни розкладають стару карту і доводять — дорога споконвіку належала громаді. 

Комунальна дорога, яка 15 років тому перейшла у приватну власність, проходить через територію приватного підприємства і є найкоротшим шляхом до лісу. За договором купівлі-продажу, підприємство мало влаштувати об’їзну за рахунок земель сільської ради. А в тої — можливості обмежені. 

Депутат сільської ради Микола Гаврилів пояснює: 

"У договорі було вказано, що він зробить дорогу з гравійним покриттям. Але там було вказано «із запасів сільської ради». А тут виявилося, що запасів сільської ради нема. І люди лишилися без дороги"