На Франківщині поляки знімали фільм про гуцульську іжу


Поляки покажуть про Верховинщину в 5-ти серійному фільмі, який вийде в світ у вересні цього року

Верховинщину відвідав почесний консул України  в Тарнуві  Бартоломей Бабуська. Із почесним гостем побували журналістиодного з провідних телеканалів Польщі TVP на чолі із відомим кулінарним польським журналістом Робертом Макловичем (його прадід та прабаба із Надвірної та Кутів Івано-Франківської області), інформує прес-служба Верховинської РДА.

Враховуюче те, що журналіст веде кулінарну програму, він сконцентрувався саме на смачних перевагах Гуцульщини.

Зйомки відбувалися у гостинному домі «Магурка»  власника Петра Тинкалюка,  де шеф-повар Анатолій Тинкалюк показував полякам, як готуються гуцульські страви.   Роберту, як професійному польському поварю,  особливо сподобалось «гуцульські голубці», а смакуючи  «гуцульську кишку» був взагалі в захваті,  що враховуючи простий склад продуктів, страва унікальна по смаковим якостям.

Після, журналісти відвідали місцевого жителя селища Верховина  Василя Кікнчука, який не тільки розповів про породу коней «Гуцул» яких вирощує та має 9 штук, а й прокатав гостей на бричці.

Звичайно відео-сюжет не був би довершений про Верховину, якби була відсутня гуцульська музика. Тому журналістська група побувала в музеї

гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів імені Романа Кумлика. Екскурсовод ознайомила  присутніх із гуцульською культурою, звичаями та традиціями на Верховинщині граючи на 15 –ти гуцульських музичних інструментах та співаючи співанок. На завершення екскурсії під супровід цимбалів виконала пісні «Верховино світку ти наш» та «Червона рута».