На Франківщині судитимуть шахрая, який видавав себе за міліціонера


Долинським відділом Калуської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо 33-річного місцевого жителя, який, представившись міліціонером, забрав у переселенця планшет.

Встановлено, що у січні цього року вказаний чоловік, з метою особистого збагачення, перебуваючи в приміщенні залізнодорожнього вокзалу в м. Долина, підійшов до тимчасово переміщеної особи з АР Крим та, представившись працівником міліції, попросив його показати планшет та документи на нього для перевірки чи він не викрадений.

Потерпілий, сприймаючи зловмисника за працівника правоохоронного органу, повірив  останньому та добровільно передав йому зазначене майно. 

Обвинувальний акт щодо нього скеровано до суду за ч.2 ст.190 (Шахрайство) та  ч.1 ст. 353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що цей чоловік раніше судимий, а у 2014 умовно-достроково звільнений з місць позбавлення волі, інформує прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.