На франківській автостанції "виросте" Wі-Fі-дерево


В середу, 29 червня о 16.00 на автостанції № 2, що в мікрорайоні Пасічна, розпочнеться реалізація першого етапу проекту постворенню нової відпочинкової зони.

Після його реалізації, мешканці та гості міста матимуть змогу провести час очікування рейсового автобуса, сидячи на зручній лавочці із зеленою зоною та користуючись вільним і комфортним доступом до мережі Wi-Fi. Ініціатива реалізовується командою проекту «Wi-Fitree» в межах програми «Активні громадяни» за сприянням літературного угруповання «СТАН», ГО "Д.О.М.48.24" при фінансовій підтримці Британської Ради в Україні.

Дана ідея здобула симпатії та фінансову підтримку під час хакатону  «Від Ідеї, до Проекту: відстоюючи європейську ідентичність міста», який відбувся 20 червня у Центрі польської культури і європейського діалогу та мав на меті підтримати ініціативи, спрямовані на покращення соціального та культурного життя Івано-Франківська. Активісти планують в подальшому вдосконалювати зонушляхом встановлення пунктів зарядки для мобільних телефонів та комп’ютерної техніки, що живитимуться від джерел альтернативної енергетики, а також створювати подібні площадки в інших районах міста.