На франківського забудівника відкрили справу за зайві поверхи


Івано-Франківський міський суд надав дозвіл на тимчасовий доступ до документації ДАБІ через завищену поверховість під час будівництва будинків ТзОВ "Арсенал Сіті".

Як зазначається у матеріалах справи, 12 вересня слідчий звернувся до суду про тимчасовий доступ до речей і документів ДАБІ, пише Бліц-Інфо.

В обґрунтуванні було те, що слідчим відділом Івано-Франківського відділку поліції розслідується кримінальне провадження  де встановлено, що замовники будівництва в супереч дозвільній документації проводять будівництво багатоквартирних житлових будинків із завищеною поверховістю, чим завдають збитки територіальній громаді, не сплачуючи у повному обсязі коштів пайової участі у розвитку інфраструктури.

Досудовим розслідування встановлено, що товариством та яке здійснює будівництво житлових будинків, являється ТзОВ "Арсенал Сіті".

Відтак, слідчий аргументував що «для доказування факту вчинення протиправних дій окремими особами, існує необхідність у наданні тимчасового доступу до наступної документації, що знаходиться у володінні Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області».

Дослідивши матеріали справи суд надав дозвіл на тимчасовий доступ до документації, що знаходиться у володінні Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області. Мова йде про документи щодо будівельної діяльності: ТзОВ «Арсенал Сіті», враховуючи подані декларації, документів що стали підставами для їх подання, підтверджуючої документації щодо сплати ним пайової участі, а також договорів щодо його пайової участі.

За даними youcontrol засновниками ТОВ «Арсенал Сіті» є депутат обласної ради Тарас Виноградник та компанія «Пунта Кресент Лімітед» (Віргінські острови, Тортола). 90% активів "Ансенал-СІТІ" знаходиться в офшорах. Нагадаємо, до січня 2007 року ТОВ "Арсенал-Сіті" називалось ТОВ «Маодот-1». 

До теми: Керівник "Самопомочі" Прикарпаття не пам'ятає прізвища своїх іноземних партнерів

Фірма Тарути не доплатила Івано-Франківську майже 2 млн за оренду 17 гектарів землі

Суд зарахував фірмі Виноградника 87 мільйонів пайової участі в розвитку Франківська

Виконком скасував містобудівні умови видані забудівнику "Арсенал-сіті"