На Городенківщині брат викрав золоті вироби у рідної сестри


До Городенківського відділення поліції звернулася 41-річна мешканка одного із сіл району. Жінка повідомила про те, що з її будинку зникли ювелірні вироби. У крадіжці заявниця запідозрила рідного брата. Той у минулому вже мав судимість за майновий злочин, нині ж ніде не працює та зловживає спиртними напоями.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи провели необхідні першочергові дії та встановили, що підозри жінки небезпідставні. Зловмисником виявився 38-річний рідний брат потерпілої, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як з’ясували правоохоронці, чоловік деякий час проживав у своєї сестри в літній кухні, вечері він пішов до будинку, щоб забрати свій мобільний телефон і помітив там золоті вироби , тож із телефоном прихопив ще й їх.

У подальшому чоловік мав намір золото здати, щоб придбати спиртне, але його діям завадили правоохоронці.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.185 (крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.