На Городенківщині іноземець силою намагався повернути кохану


На Івано-Франківщині поліцейські затримали іноземця, який утримував заручницю та погрожував їй вбивством

Як зазначається, вночі, 13 липня в с. Вікно Городенківського району, іноземець, який раніше спільно проживав із мешканкою села, приїхав до неї та вимагав, щоб вона поновила з ним стосунки. Втім, жінка йому відмовила. Після цього зловмисник взяв ніж та погрожуючи жінці вбивством, взяв її в заручники, пише прес-служба прокуратура Івано-Франківської області.

За попередньою інформацією прикарпатської поліції, 33-річний громадянин Туреччини проживав на території України незаконно. 

Напередодні ввечері, дізнавшись, що він має намір до неї приїхати, потерпіла відвела дітей до сусідки. Почувши вночі крики, сусідка викликала поліцію.

На місце виїхали співробітники групи реагування патрульної поліції. Після того, як стало відомо, що іноземець утримує жінку та погрожує їй вбивством, за рішенням керівника поліції області Володимира Голубоша у дію було введено спецоперацію «Заручник» із залученням бійців спецпідрозділу КОРД. 

Жінка не постраждала. Наразі з нею працюють медики. 

На даний час, чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 147 («Захоплення заручників») Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинене йому загрожує до від 5 до 8 років позбавлення волі.

Світлина від Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.