На Івано-Франківщині активісти затримали афериста, що видавав себе за волонтера


У Коломиї представники волонтерської ради затримали чоловіка з Івано-Франківська, що збирав гроші у скриньку, видаючи себе за волонтера.

Про це у соцмережі Facebook повдіомила активістка з Коломиї Оксана Вандич.

"22 вересня 2015 року о 12 год представники Координаційної волонтерської ради на вул. Грушевського біля магазину «Фокстрот» зловили волонтера-афериста Нелюка Євгена Павловича з Івано-Франківська (18.08.1994р.н.). Він неодноразово збирав гроші на території Коломиї кожного разу представляючись представником іншого фонду, збираючи гроші то на поранених, то на хворих дітей, то на АТО, тощо. Цього разу він представився волонтером БФ «Завжди з тобою» і збирав гроші на хворого Кіщука Миколу (2013р.н.). Ми доправили його у відділок міліції, де на нього склали протокол, скриньку вскрили і перерахували в ній було 381грн 25коп. ці кошти були перераховані в присутності міліціонерів на рахунок мами Кіщука Миколи (0686295598), який дійсно в даний час знаходиться на лікуванні в онкологічному відділені у Івано-Франківську.
Згідно розпорядження Коломийської міської ради, Коломийської районної ради, Коломийської районної державної адміністрації «Про Координаційну волонтерську раду міста Коломиї та Коломийського району» від 17.06.2015р. № 114-р/110-р/254 рада діє згідно положення в якому пункт 5 підпункт 8 «рада має право розглядати питання щодо надання дозволу або заборони на проведення акцій іншими організаціями(або їхніми представниками), що незареєстровані у місті Коломия та Коломийському районі,  щодо збору коштів», -  повідомила активістка, виклавши фото афериста.