На Івано-Франківщині більше 30 тисяч людей знайшли роботу через центр зайнятості


На Івано-Франківщині за допомогою в пошуках роботи до обласної служби зайнятості протягом січня-жовтня 2017 року звернулися понад 17 тисяч безробітних.

Усього перебували на обліку та отримували соціальні послуги 29,1 тис. осіб — на 11,3% менше в порівнянні з минулорічним показником. Про це повідомив директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Певне пожвавлення в економіці та посилення співпраці служби зайнятості з роботодавцями сприяли збільшенню кількості вакансій, поданих до служби зайнятості області, це 33,1 тис. З них понад 92% укомплектовано службою зайнятості.

Протягом 10 місяців цього року працевлаштовано за сприяння служби зайнятості 31 тисяча осіб. При цьому 21,7 тис. осіб (або 70,0%) з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Зокрема, на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування взято на роботу 634 особи. Крім того, за сприяння служби зайнятості 49 безробітних стали підприємцями, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи.

Набували нових професій та підвищували кваліфікацію 5,6 тис. осіб. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 9,3 тисячі громадян.

Станом на 1 листопада 2017 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 8,6 тис. безробітних, що на 16,8 % менше, ніж рік тому. На кожну вакансію претендувало 5 шукачів роботи (торік — 9).