На Івано-Франківщині більше тисячі дітей виховуються в опікунів та прийомних сім'ях


Загалом, за словами заступника начальника служби у справах дітей Івано-Франківської обласної державної адміністрації Руслана Головатого, на обліку обласної служби у справах дітей на разі перебуває 1584 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. В сім’ях опікунів, піклувальників виховується 1246 дітей-сиріт, дітей , позбавлених батьківського піклування.

Також на Прикарпатті функціонує 73 прийомні сім’ї, в які влаштовано 106 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 4 будинки сімейного типу, в яких виховується 28 дітей.

За словами Руслана Головатого, на сьогоднішній день в Івано-Франківській області за 9 місяців 2013 року створено 8 прийомних сімей, куди влаштовано 14 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та 1 дитячий будинок сімейного типу на базі функціонуючої прийомної сім’ї, де виховується 5 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

 «На сьогоднішній день Президентом України поставлено завдання, щоб кожна дитина, яка осиротіла, була влаштована в прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу. Для цього у державі та на Івано-Франківщині, зокрема, створені всі належі умови», – підкреслив Р.Головатий.