На Івано-Франківщині підліток з товаришем обікрали будинок


До Коломийського відділу поліції надійшла заява від 38-річної коломиянки про те, що із будинку її сина в селі Шепарівці Коломийського району, в якому ніхто не проживає, невідомі особи викрали побутову техніку.

Виїздом на місце події правоохоронці з’ясували, що з будинку невідомими було викрадено мікрохвильову піч, пилосос, телевізор, мотокосу та бензопилу, чим було завдано матеріальної шкоди потерпілому, інформує прес-служба нацполіції в області.

В ході проведених оперативно-пошукових заходів правоохоронці встановили причетність до крадіжки 20 та 17-річного віку мешканців Коломийського району.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисники скористались тим, що в будинку ніхто не проживає, проникли до помешкання шляхом відтискання вхідних дверей, звідки вчинили крадіжку. Частину викраденого продали в ломбард, іншу частину невідомим особам, а виручені кошти потратили на власні потреби.

Наразі старший з них заарештований та перебуває в слідчому ізоляторі за підозрою у вчиненні аналогічних злочинів, а щодо молодшого тривають слідчі дії.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.