На Івано-Франківщині розвивають гастрономічний туризм


10 липня пройшов другий у цьому році промозахід, присвячений розвитку гастрономічного туризму на Прикарпатті.
Напередодні відбулись презентації локальних гастрономічних локацій і маршрутів Івано-Франківщини.

Начальник відділу туризму Віталій Передерко зазначив, що гастрономічні локації і маршрути Івано-Франківщини – недооцінений ресурс внутрішнього та в’їзного туризму.

Мандрівники їдуть в різні країни світу не тільки за гарними враженнями від красивої архітектури і прекрасної природи, а й за смаком країн. Україну іноземці, насамперед, знають як дестинацію борщу і вареників. Проте в етнографічних дослідженнях зафіксовано, що українська кулінарія налічує понад чотири тисячі рецептів різноманітних страв із м’яса (особливо свинини), риби, овочів, яєць, молочних продуктів.

Івано-Франківщина має свою гастрономічну ідентифікацію. Кулінарні традиції Прикарпаття є особливим і унікальним туристичним ресурсом, який за умови ефективної стратегії активізує в’їзний і внутрішній туризм.

79% асоційованих членів ЮНВТО вважають проведення гастрономічних заходів найважливішою складовою туристичного продукту. Саме тому влада приділяє велику увагу розвитку гастрономічних фестивалів. Наразі в області відбувається протягом року 14 таких фестивалів і свят.

Близько 40 осіб (представники туристичного та готельного бізнесу, гіди, журналісти, підприємці та фермери) сьогодні мали змогу послухати шість презентацій, які підготували представники Верховинського, Городенківського, Долинського, Коломийського, Косівського районів та Яремчанської міської ради.

Зокрема у програмі були представлені наступні презентації: «Смак Бойківщини», «Зцілення починається з душі», «Смачна Яремчанщина», «Смакуємо на Косівщині», «Гастрономічний туризм на Верховинщині», Ферма «Покутський равлик».