На Івано-Франківщині стартує проект з безпеки дорожнього руху


Сьогодні, 22 серпня в Івано-Франківській ОДА презентували інформаційно-комунікативну кампанію з безпеки руху “Віч-на-віч”.

Міністерство інфраструктури України  спільно з проектом ЄС «Модернізація та підвищення безпеки дорожньої мережі в Україні» провели аналогічний захід днями на Хмельниччині, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Наразі планується проведення заходів ще у кількох областях України: Львівській, Харківській, Херсонській  та містах Одеса та Київ.

Перший заступник голови ОДА Марія Савка наголосила, що на заходи з безпеки руху на Івано-Франківщину буде спрямовано 92 мільйони гривень, а на Україну - 460 мільйонів.

У планах проекту встановити розумні світлофори, освітити небезпечні
ділянки та пішохідні переходи.

"Сьогодні завершується етап подання документів. На Франківщині плануємо реалізувати 29 сучасних світлофорів, 70 ділянок освітлення пішохідних переходів і близько 25- ти аварійно-небезпечних ділянок",- зазначає посадовець.

Експерт з комунікації Рамона Лупу каже, що кампанія з підвищення обізнаності проводитиметься не лише в 6-и регіонах, а й по всій країні.

"Вона буде запущена на загальнонаціональному рівні, на платформі всіх мас-медіа. Ми так само використовуватимемо зовнішні реклами: в магазинах, кафе та супермаркетах. Також хотілось б розташовувати в місцях найбільшої концентрації ДТП",- розповідає експерт.

За словами експерта з комунікації Петра Жижияна, соціальне дослідження, яке напередодні провели в житомирській області, показує, що основними причинами ДТП є водіння в стані алкогольного сп'яніння і перевищення швидкості.

Зокрема, заступник начальника Нацполіції в області Олег Йосипів стверджує, що Івано-Франкіська область входить в трійку областей, де найбільше виявляють нетверезих водіїв в Україні. Однак, основна причина аварійності на Івано-Франківщині - перевищення швидкості, далі йдуть нетверезі водії та неочікуваний вихід пішохода на проїзну частину.

"Справді, ситуація на дорогах доволі плачевна. Вона потребує негайного втручання, адже з початку серпня на дорогах області загинуло 7 людей та близько 25 отримали травми. Думаю, можна розробити муляжі дітей, які переходять дорогу, або білборди з надписом "Їдь повільно, тебе чекають дома". Це змусить водіїв задуматись. Перевищення швидкості - спільна проблема. Я переконаний завдяки таким повідомленням, ми зможемо вберегти життя людей",- наголошує Йосипів.

Крім того, прикарпатська поліція готова до співпраці та пропонує роздавати інформаційні буклети водіям та перехожим, щоб запобігти аваріям.

Петро Жижиян підтримує дану ідею та вважає, що звертання до емоцій водіїв матиме позитивний вплив.