На Івано-Франківщині створюють дев'ять регіональних центрів газового господарства


Регіональні центри створені на базі ПАТ «Івано-Франківськгаз» для підвищення сервісу споживачів газу. Вони скоротять бюрократичну тяганину, прискорять процес прийняття рішень, що дозволить зробити більш прозорою систему взаємодії з клієнтами компанії.

Рішення про реорганізацію 13 районних управлінь по експлуатації газового господарства (УЕГГ) в дев'ять регіональних центрів з управління газовим господарством було прийнято наглядовою радою ПАТ «Івано-Франківськгаз», повідомляє 104.ua.

Центри розмістять в містах: Івано - Франківськ, Калуш, Коломия, Долина, Галич, Городенка, Снятин, Богородчани та Надвірна. За рахунок злиття з сусіднім підрозділом укрупнення торкнеться Рожнятівського УЕГГ, яке перейде в структуру Долинського центру. У Галицький центр включать Рогатинське, до Городенківський приєднують Тлумацьке УЕГГ, а до Снятинському центру приєднають Косівське управління.

«Ми вирішили використовувати нові прийоми обслуговування клієнтів. Створення дев'яти регіональних відділень, насамперед допоможе налагодити систему ефективного управління на місцях. Чотири управління переформуєм в структурні підрозділи центрів, і частина їх управлінські функцій будуть централізовані в головному відділенні, - пояснює голова правління «Івано-Франківськгаз» Василь Вітюк. Така реструктуризація дозволить не тільки підвищити якість роботи з клієнтами, а й збалансувати пропорції між кількістю персоналу компанії і кількістю споживачів, які обслуговуватимуть центри.

При цьому служби, які обслуговують клієнтів, залишаються на місцях, в безпосередній близькості до споживачів, які будуть обслуговуватися як і раніше за місцем проживання. Щоб отримати послуги з газопостачання в своєму районі, споживачі газу, як і зараз, зможуть звертатися в службу «одного вікна» за звичною для них адресою.

Процес створення регіональних центрів з управління газовим господарством завершиться в травні 2015 року.