На Івано-Франківщині з відома чиновників розікрали резиденцію Януковича


Минулого тижня у власність держави повернули частину - "Синьогори" - резиденції колишнього президента в Івано-Франківській області. Це була одна з фешенебельних мисливських резиденцій Януковича.

Облаштували її для задоволення мисливських утіх перших осіб країни. Чи залишилися колишні розкоші пишуть Подробности.

Село Гута Івано-Франківської області. Цей маленький, двоповерховий дерев'яний котедж, належить Вікторові Януковичу. Знайшли його випадково. Розібравшись у документах президента-втікача і його поплічників, які відбудували собі елітне закрите селище.

Землю державі, звичайно, повернули. Але поки тривав судовий розгляд, від більшості будинків залишилися тільки фундаменти. Будиночок Віктора Федоровича - дивом уцілів. Ні батонів, ні унітазів з чистого золота.

"Там зараз лише камін лишився з того що могло бути. Тоді було крісло було. Ми зайшли, при вході, ми зустріли цю людину. - То це був порожній майже будинок? - Так майже порожній в якому ночував так розумію сторож".

Василь Пазинюк за півтори тисячі гривень, охороняв цей котедж більше десяти років.

"Не було його тут. Що він у цьому будинку він би комусь тут голову відкрутив за такий будинок. Як тут все ходе, вітер віє, а він колишисі, той будинок", - говорить Василь Пазинюк.

Зарплату сторожеві перестали платити ще в лютому. Відтоді "резиденцію"не охороняють. Цим і скористалися спритні ділки. Не без участі чиновників - вважають місцеві активісти.

"Це образа честі і гідності громадських активістів. Правоохоронцями, які зараз на посадах і дозволили це зробити. Тому що без їхнього відома точно це все вивести не було можливо", - говорить Святослав Никорович, активіст.

"В обов'язки прокуратури це не входить. - Нє. То це значить міліція мала б наглядати за тим щоб будинки не крали?- Думаю що ні. - А хто тоді? - Зараз проводиться розслідування у кримінальному провадженні, слідчими діями буду встановлено з вини чиїх осіб допущено це", - говорить Василь Стефанець, керівник управління прокуратури Івано-Франківської області.

Активісти впевнені - і цей будиночок теж довго тут не простоїть. Огорожі немає, охоронця теж.