На Прикарпатті власники елітних авто сплатили понад 800 тисяч податку


Прикарпатські автовласники за два місяці поточного року спрямували до місцевих бюджетів 802,4 тис грн транспортного податку, що на 54,9 тис грн більше ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Значна частина транспортного платежу надійшла від суб'єктів господарювання-юридичних осіб – 519,7 тис грн, від фізичних осіб – 282,7 тис гривень.

Нагадаємо, транспортний податок, ставка якого складає 25 тис грн на рік, сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, або 1 771 125 грн.

Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2020 році, розміщено на офіційному вебсайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Цей перелік містить такі дані: марка, модель, рік випуску, об’єми циліндрів двигуна, тип пального.

У разі відсутності інформації про марку, модель легкового автомобіля, що має ознаки об’єкта оподаткування транспортним податком на зазначеному веб-сайті, власник автомобіля може звернутись до Мінекономрозвитку для її отримання. Відповідно Мінекономрозвитку доповнює перелік новою інформацією та розміщує її на своєму офіційному веб-сайті.

Платник має сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, яке надсилається (вручаються) за місцем реєстрації.

У разі несвоєчасної сплати транспортного податку (після 60 днів з моменту вручення повідомлення)  платнику нараховуватимуться штрафні санкції у розмірі 10 або 20 відсотків в залежності від кількості днів затримки несплаченого боргу. Крім того, на суму не сплаченого податку, нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Податкового кодексу України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: