На івано-франківському лісокомбінаті стався викид газу


В обідню пору мешканці повідомили рятувальників про різкий і разючий запах невідомої речовини в повітрі, який “накрив” район вулиці Шухевичів та навколишні території.

У зв’язку з цим влада о 15-ій годині рекомендувала евакуювати дітей з 26 школи та другої гімназії. Батьки терміново забрали школярів та вже підняли галас у Фейсбуці, пише Галка.

Приблизно півгодини тому у школу №26 зателефонували із департаменту освіти та науки. Наразі батьки масово вже почали забирати дітей зі школи. Школу тимчасово закриють”, – сказали телефоном кореспонденту у навчальному закладі.

Ігор Влізло, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій МВК повідомив “Галці”, що причиною запаху став інцидент на території лісокомбінату, що на Шота Руставелі. Там вийшла з ладу бочка, в якій раніше зберігався газ “одорант”  – речовина ароматизації природнього газу для запаху. Він додав, що загрози людям немає, газ не становить загрози здоров’ю людей.

Більше про ситуацію розповів начальник управління ДСНС в місті Василь Мацалак, котрий наразі на місці події.

Фірма, яка має ліцензію і орендує територію на комбінаті, проводила гідравлічні випробовування бочки, пішла десь розгерметизація. Бочка була порожня, але колись там був одорант і пішов запах. Перевищення концентрації газу в повітрі немає”, – запевнив Мацалак.