На Калущині доглядальник поцупив у старенької бабусі гроші та банківську картку


До Калуського відділу поліції звернулася 79-річна місцева мешканка. Жінка повідомила про те, що з її квартири невідома особа вчинила крадіжку її грошових коштів в сумі 600 гривень та пенсійної карточки.

В ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 45-річний місцевий мешканець.

Як з’ясувалося, чоловік часто приходив до потерпілої додому, адже доглядав за нею, тож знав, де господиня зберігає гроші. Зловмисник, скориставшись її відсутністю в кімнаті, непомітно поцупив грошові кошти та пенсійну карточку, після чого покинув квартиру.

У скоєному лиходій зізнався, правоохоронці крадене у нього вилучили та повернули власниці.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті злодієві загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

СК ГУНП в Івано-Франківській області